About & Opening hours

Our Cityshop in Visby

This website is constantly in progress. More objects are added continuously. Please apologize for bi-lingual use of the website. We find our customers both in Sweden and abroad. Here is some information about our business.

Öppettider våren 2019
Fröjel Retro & Design, Adelsgatan 29 i Visby
Onsdag-Fredag 12-18
Lördag 11-15

Week 30 april – 5 May Extra offer 20% on all furniture Friday-Saturday
Tuesday 12-16
Wednesday 12-16
Thursday 12-18
Friday 11-19
Saturday 11-15
Sunday 12-15

Galleri NEON/Fröjel Retro & Design, Fröjel Ansarve 532
Öppnar igen 29:e juni

Passion driver oss!
Fröjel Retro & Design öppnade 2008 som ett resultat av ett gemensamt intresse och många års samlande, besök på auktioner, glashyttor och keramikverkstäder. Redan från början var vi på det klara med att vi vill satsa på kvalitativ Skandinavisk design.

Vår passion ligger i att skapa en inspirerande blandning av vackra och praktiska föremål som kan bidra till att försköna ditt hem. Vi vänder oss till dem som vill komplettera sin servis, utöka sin samling eller som bara vill hitta en cool pryl till sitt hem.

Vi är specialiserade på Skandinavisk formgivning med huvudvikt på decennierna mellan 1940 och 1970. Vi försöker täcka hela spektrat från möbler till keramik, från lampor till mattor. Till detta ska läggas porslin, smycken, konstglas, textilier och konst. Helt enkelt all den formgivning som gav skandinavisk design ett världsrykte och som bidrar till att ge ett hem karaktär.

Vi älskar det hantverk, den kvalitet och skönhet som finns inbäddad I de föremål vi säljer. Det är kvaliteter vi söker efter när vi letar efter nya föremål till vår butik. Hållbarhet är annan viktig aspekt. Föremålen från denna tid gjordes med en kvalitet som I många fall gör att de fortfarande ser ut som nya. Att bidra till ett kretslopp där dessa föremål återanvänds är viktigt för att medverka till ett mer hållbart ekologiskt samhälle.

Sedan sommaren 2017 har vi en året-runt-butik i Visby på Adelsgatan 36. Det har gjort att vi utvecklat butiken hemma på gården i Fröjel till ett konstgalleri med utvalda konstnärer. Galleriet marknadsförs under namnet Galleri NEON. I Fröjel har vi även ett urval av retromöbler, lampor samt unik keramik och glas.

Eftersom många av våra kunder finns utomlands har vi valt att hålla denna hemsida på engelska – förutom denna sida.

Har ni frågor, tveka inte att kontakt oss.
Göran & Margitha Björnberg

Selfie at Skagen april 2014

Selfie of owners Göran & Margitha Björnberg                        at Skagen april 2014